Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Det bedste er, når medarbejdere vil tage ansvar

24. april 2017

I lang tid havde Steff Sørensens fiskefabrik i Hanstholm udfordringer med at finde kvalificeret og engageret arbejdskraft. Et besøg fra en kommunalt ansat konsulent åbnede fabriksejerens øjne for at finde arbejdskraft på det lokale asylcenter – og i dag kommer fem ud af 11 ansatte fra asylcenteret

I det nye nummer af magasinet Lederne, som netop er udkommet, fortæller Steff Sørensen om den positive oplevelse, det har været for ham at ansætte nye medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk på Sørensen Seafood.

Det er en fornøjelse at have flygtningene som kolleger, for de er glade mennesker, der møder på arbejde hver eneste dag

Fiskefabriksejer Steff Sørensen

- Vi har været så heldige! Kun én af dem, vi har haft på prøve, er ikke gået videre til en ansættelse. Det er en fornøjelse at have flygtningene som kolleger, for de er glade mennesker, der møder på arbejde hver eneste dag. De er taknemmelige for deres arbejde, og de lægger en stor ære i at gøre det godt. Og jeg belønner dem ved at sætte deres løn op igen og igen, siger Steff Sørensen til magasinet Lederne.

LÆS OGSÅ: Hver femte virksomhed vil hente nye medarbejdere i udlandet

Steff Sørensen glæder sig over, at de disciplinære udfordringer, han havde med nogle af sine tidligere medarbejdere, ikke går igen hos de nye ansatte.

- Førhen havde jeg altid problemer med, at folk enten ikke mødte op, eller også gad de sgu ikke rigtig arbejde. Mange danskere har en helt anden ikke-autoritetstro indstilling til det at have et job, og jeg har sommetider oplevet, at hvis jeg har irettesat nogen eller påpeget noget, der ikke var i orden, at folk så simpelthen bare er gået deres vej. Det har vi slet, slet ikke noget af længere, siger Steff Sørensen.

Mere tid til ledelse

For Steff Sørensen har stabiliteten blandt medarbejderne også betydet, at han har fået mere tid og overskud til alt det andet, han skal nå som leder.

LÆS OGSÅ: Lederskab handler om at tage ansvar

- Jeg har altid været god til at give ansvaret fra mig, og i dag blander jeg mig kun, hvis det er strengt nødvendigt, og der er nogen, der skal have en røffel. For det bedste, jeg véd, er, at der er folk, som vil tage ansvaret, når jeg giver det fra mig. Det er alfa og omega for fremdrift, fastslår han.