Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Bunker på ledernes borde efter sommerferien

03. august 2015

Der er ikke noget, der hedder en stille og rolig opstart på jobbet efter sommerferien for lederne på de danske virksomheder. Tværtimod vurderer to ud af tre ledere, at de umiddelbart efter ferien arbejder mere end normalt. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne, som offentliggøres i dag.

Ifølge undersøgelsen, der er baseret på svar fra 2.909 ledere, arbejder 63 procent af lederne mere end normalt i perioden efter sommerferien. Typisk er der tale om én eller to uger efter ferien, og opgjort i timer drejer det sig for de fleste om et sted mellem én og 10 timer, inden de ekstra bunker på skrivebordet er ryddet væk.

Man risikerer, at den nye strøm, der er kommet på batterierne i løbet af ferien, bliver opbrugt på meget kort tid.

Niels Henriksen, rådgivningschef hos Lederne

For 27 procent af de ledere, der i undersøgelsen angiver, at de arbejder mere umiddelbart efter sommerferien, er der dog tale om ganske stor ekstra arbejdsmængde. 19 procent arbejder mellem 16 og 30 timer ekstra, mens otte procent af lederne opgør den ekstra arbejdsmængde efter ferien til over 30 timer.

Rådgivningschef hos Lederne Niels Henriksen mener, at det kan være resultatet af dårlig planlægning, hvis man som leder er nødt til at arbejde så mange ekstra timer i ugerne efter ferien

- Et par timers ekstra arbejde de første dage oven på en lang, afslappende ferie er der som udgangspunkt ikke noget galt i, men er man ude i 20-30 eller endnu flere ekstra timer lagt oven i nogle i forvejen lange arbejdsdage begynder det at blive bekymrende. Man risikerer, at den nye strøm, der er kommet på batterierne i løbet af ferien, bliver opbrugt på meget kort tid, siger Niels Henriksen.

LÆS OGSÅ: Sådan får ledere en god start efter sommerferien

Forebyg arbejdspukkel
Selvom der kan ske ting i lederjobbet, som gør det vanskeligt at planlægge, mener Niels Henriksen, at lederne med nogle enkle virkemidler selv kan forebygge, at der opstår en stor arbejdspukkel efter ferien.

- Helt konkret kan man for eksempel lave en buffer til sig selv i sin kalender og blokere for møder i det nødvendige antal timer eller dage, så man uden stress kan få læst de mails og andre henvendelser, der er tikket ind i løbet af ferien. For ikke at brænde alt det opsparede krudt af på kort tid kan det også være en god idé ikke at vende tilbage til jobbet efter ferien på en mandag, men derimod eksempelvis en onsdag eller torsdag, siger Niels Henriksen.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Se undersøgelsen

af lederne arbejder mere end normalt i perioden efter sommerferien.

Se hele undersøgelsen

Tag på kursus

kompetencecenter

TrivselsSparring

trivselssparring