Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Brug ferien til at tænke på karriere og uddannelse

06. juli 2015

Sommerferien og den længere, sammenhængende periode væk fra jobbet er ikke kun en god anledning til at lade batterierne op. Ferien er samtidig en kærkommen lejlighed for ledere til at reflektere over såvel karrieren samt mulighederne for kompetenceudvikling.

Ifølge chefkonsulent i Ledernes uddannelsesteam Marianne Rasmussen kniber det for mange ledere i den travle dagligdag med at finde tid til at tænke over, hvordan de godt kunne tænke sig, at karrieren skal fortsætte, herunder i høj grad også, hvilke kompetencer de enten helt mangler eller har brug for at få forfinet.

For mange ledere er det en stor beslutning at gå i gang med en lederuddannelse, blandt andet fordi det er en tidsmæssig investering.

Marianne Rasmussen, chefkonsulent hos Lederne

- Sommerferien er en rigtig god anledning til at tænke tingene grundigt igennem og få researchet på, hvad der er af tilbud og muligheder på kompetenceudviklingsfeltet. For mange ledere er det en stor beslutning at gå i gang med en lederuddannelse, blandt andet fordi det er en tidsmæssig investering. Det betyder, at uddannelsen ikke kun skal kunne indpasses i forhold til ledernes arbejdsmæssige hverdag, men i mange tilfælde vil en større uddannelse også lægge beslag på en del af den tid, som hidtil har været helliget familien. Ferien er derfor en oplagt lejlighed til, at lederen drøfter med familien, hvad der i relation til privatlogistikken er muligt, siger Marianne Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Flere penge på uddannelseskontoen på danske virksomheder

De fleste ledere véd godt, at efteruddannelse er en nødvendig investering i både deres karriere og personlige udvikling. Men, pointerer Marianne Rasmussen, i en travl hverdag får lederne måske ikke orienteret sig i efteruddannelsesmulighederne, og her er sommeren en god anledning til at samle de nødvendige informationer, så lederne kan træffe den rigtige efteruddannelsesbeslutning.

 

 

Undervisningssituation