Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Boom i sundhedsforsikringer og gratis bananer

30. januar 2017

Mængden af sundhedstilbud, som lederne og medarbejderne på de danske virksomheder kan gøre brug af, er steget markant siden 2005. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne er der blandt andet sket en fordobling i andelen af virksomheder, som tilbyder syge- og sundhedsforsikringer til de ansatte, og også antallet af frugtkurve har været i stor vækst.

Undersøgelsen, som er baseret på svar fra 1.373 ledere, viser, at 79 procent af virksomhederne nu tilbyder syge- og sundhedsforsikringer, så medarbejderne hurtigt kan behandles i tilfælde af sygdom. I en tilsvarende undersøgelse, Lederne foretog i 2005, var andelen på 42 procent.

Gratis bananer, æbler og pærer står nu fremme på to ud af tre virksomheder, 67 procent. I 2005 var der gratis frugt på 42 procent af de danske virksomheder.

Men dermed stopper viften af sundhedsfremmende ordninger ikke. På omkring halvdelen af virksomhederne er der adgang til psykologisk rådgivning, madordninger med mulighed for sund mad i kantinen, motions- og idrætstilbud og massage.

Virksomhederne har en interesse i at få ledere og medarbejdere, som bliver syge, tilbage i job så hurtigt som muligt. Og for de ansatte er der tale om et attraktivt personalegode, som dels gør, at de kan blive hurtigt behandlet og dels ofte også omfatter den nærmeste familie

Arbejdsmiljøchef hos Lederne Lars Andersen

Arbejdsmiljøchef hos Lederne Lars Andersen er ikke overrasket over, at syge- og sundhedsforsikringer topper listen over sundhedsfremmende ordninger.

- Virksomhederne har en interesse i at få ledere og medarbejdere, som bliver syge, tilbage i job så hurtigt som muligt. Og for de ansatte er der tale om et attraktivt personalegode, som dels gør, at de kan blive hurtigt behandlet og dels ofte også omfatter den nærmeste familie, siger Lars Andersen.

Hver tredje virksomhed tilbyder stressrådgivning
Ledernes arbejdsmiljøchef er til gengæld overrasket over, at kun 32 procent af virksomhederne tilbyder rådgivning om stress. I tidligere undersøgelser fra Lederne fra 2011 og 2008 lå andelen på samme niveau.

- I forhold til den bekymrende store stigning i antallet af danskere, som bliver ramt af stress, og den stadig større viden, der er om betydningen af forebyggende indsatser, er det bemærkelsesværdigt, at kun hver tredje virksomhed har taget initiativer i forhold til stressrådgivning, pointerer Lars Andersen.

FRA SAMME UNDERSØGELSE: Kun få virksomheder har fokus på medarbejdernes nattesøvn

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed senere på foråret.