Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Bland dig ikke i andres ansættelser

06. april 2016

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: En løs mistanke om CV-fusk er ikke grund nok til at lege hverken dommer eller detektiv

I kampen om at slippe gennem nåleøjet til et attraktivt job, kan håbefulde kandidater måske fristes til at pynte på virkeligheden i CV’et. I sidste uges dilemma, der har ligget til afstemning på business.dk, har regnskabschefen Maria mistanke om, at det gør sig gældende for en kommende medarbejder i virksomheden.

Marias kollega Bjørn har ansat den nye medarbejder i salg og marketing, og han har med stolthed fortalt om sin nye medarbejder, der til trods for sin unge alder både har imponeret med gode karakterer, relevant erfaring og frivilligt arbejde i en idrætsforening. Tilfældigt mødte Maria ved et privat middagsselskab et bestyrelsesmedlem fra selvsamme idrætsforening – og da han ikke kendte den nye medarbejder, blev Marias mistanke vakt.

LÆS SIDSTE UGES DILEMMA HER: Når den nyansatte (måske) lyver i sit CV

Ledelsesrådgiver Henning Korsbæk Frandsen fra Lederne mener ikke, at Maria skal gøre sig til hverken dommer eller detektiv i sagen:

Det er marketingchefens ansvar at finde den bedst mulige medarbejder til sin afdeling

Ledelsesrådgiver i Lederne Henning Korsbæk Frandsen

- Det er marketingchefens ansvar at finde den bedst mulige medarbejder til sin afdeling. Han ved hvilke fagligheder og kompetencer, der skal beherskes for at være et aktiv for afdelingen. Man må tage for givet, at han har vurderet rigtigt, siger Henning Korsbæk Frandsen.

Ledelsesrådgiveren tilføjer, at marketingchefen sandsynligvis har taget referencer på de områder han tillægger værdi:

- Om det har været vigtigt for udvælgelsen, at den nye medarbejder har arbejdet frivilligt, ved kun marketingchefen.

Der tales meget om, at jobsøgende pynter på CV’et. Men det må ikke føre til overdreven mistænksomhed

Ledelsesrådgiver i Lederne Henning Korsbæk Frandsen

- Der tales meget om, at jobsøgende pynter på CV’et. Men det må ikke føre til overdreven mistænksomhed. Jeg ville ikke tillægge det stor betydning, at et bestyrelsesmedlem i en idrætsforening ikke kender den pågældende. Tænk på, hvor mange unge mennesker, der er tilknyttet en idrætsforening, siger Henning Korsbæk Frandsen.

Henning Korsbæk Frandsen anbefaler Maria at fortælle marketingchefen om sin oplevelse, men ellers blande sig helt uden om – altså løsning nummer to.