Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Bedre forberedelse vil give bedre møder

26. oktober 2015

Kvaliteten af de møder, der bliver holdt på de danske virksomheder, vil få et tiltrængt løft, hvis mødedeltagerne møder op bedre forberedt. Det mener et flertal af lederne ifølge en ny undersøgelse fra Lederne om møder og mødekultur baseret på 2.189 svar. Undersøgelsen offentliggøres i dag.

Bedre forberedelse hos mødedeltagerne topper listen over områder, som ifølge lederne kan forbedre de interne og eksterne møder. 53 procent peger på bedre forberedelse, og næsten lige så mange, 50 procent, har sat hak ved, at der dels er brug for bedre opsamling og konklusion på møderne, dels bedre mødedisciplin.

Manglende forberedelse er manglende respekt
Jo flere møder, lederne deltager i, desto større er efterspørgslen på bedre forberedelse. Blandt de ledere, som sidder i et mødelokale minimum ti gange om ugen, peger 62 procent på, at møderne ville blive bedre, hvis deltagerne var bedre forberedt.

Det er uprofessionelt og et udtryk for manglende respekt for de øvrige deltagere at møde uforberedt op til et møde, og det har blandt andet i mange tilfælde den konsekvens, at møderne bliver ufokuserede eller trækker unødvendigt langt ud.

Niels Henriksen, rådgivningschef hos Lederne

- Ledere bruger en stadig større del af arbejdstiden på at holde møder, og én af de væsentligste konklusioner i den nye undersøgelse er, at mange føler, udbyttet af møderne ikke står i et fornuftigt forhold til de ressourcer, der bruges på møderne. Seks ud af ti deltager ligefrem med mellemrum i møder, de vurderer som overflødige. Både ledere og medarbejdere har et stort ansvar for at rette op på disse forhold, og her handler det i meget høj grad om bedre forberedelse. Det er uprofessionelt og et udtryk for manglende respekt for de øvrige deltagere at møde uforberedt op til et møde, og det har blandt andet i mange tilfælde den konsekvens, at møderne bliver ufokuserede eller trækker unødvendigt langt ud, siger rådgivningschef hos Lederne Niels Henriksen.

Også når det gælder ledernes evner til at lede møderne er der plads til forbedring. 44 procent af lederne mener, at strammere mødeledelse vil give bedre møder.

Ny undersøgelse