Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Autentiske ledere har ikke svar på alt

22. august 2016

At være en autentisk leder er at turde vise sin egen sårbarhed og sige åbent, at man ikke har alle svarene selv. Det mener Bianca Bruhn, der er regional CEO for analyseinstituttet YouGov.

Bianca Bruhn har haft lederjobs forskellige steder i verden gennem de seneste mange år. En af de vigtigste ting, hun har lært, er, at man som leder skal turde være sig selv. I et nyt ledelsesportræt på lederne.dk fortæller hun om, hvordan hun tidligt i karrieren gjorde op med sig selv, at hvis hun ville ledelse, så var hun nødt til at gøre det på sin egen måde.

- Da jeg startede som leder forsøgte jeg at imitere nogle af de øvrige ledere, som jeg havde omkring mig. Jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var autentisk for mig. At være autentisk handler om at være den, som man grundlæggende er og være troværdig. Jeg er autentisk, når jeg viser min sårbarhed. Når jeg tør at sige, at jeg har lavet en fejl eller har brug for hjælp, fortæller Bianca Bruhn.

LÆS OGSÅ: Ledere kan lære af de gamle grækere

Når man tør at vise sårbarhed, så står man stærkere som menneske. Man står mere klart. Når du kun viser dine styrker, så er du mere uklar

Regional CEO for analyseinstituttet YouGov Bianca Bruhn

For Bianca Bruhn er det positivt, hvis man som leder tør indrømme, at man ikke har alle svarene selv og beder andre om hjælp. Hun oplever, at kvindelige ledere har nemmere ved at vise deres sårbarhed. - Når man tør at vise sårbarhed, så står man stærkere som menneske. Man står mere klart. Når du kun viser dine styrker, så er du mere uklar. Jeg tror, at kvindelige ledere har nemmere ved at sige, at de ikke har alle svarene. Mænd har nok en tendens til at synes, at de skal have alle svarene, siger Bianca Bruhn.

Høje forventninger er en udfordring
Bianca Bruhn mener, at ledelse handler om at skabe de rammer, som gør, at vi kan blive den bedste udgave af os selv. Når hun skal sætte ord på, hvilke udfordringer der er i lederjobbet, handler det især om forventninger mennesker imellem:

- Jeg kræver rigtig meget af mig selv, og jeg forventer meget af andre. Det er en urimelig forventning nogle gange, og det synes jeg, er det svære ved at være leder. Mine styrker ligger i at inspirere og motivere mine medarbejdere, men også i at give og skabe energi på arbejdspladsen, siger YouGov-direktøren.

Se interviewet med Bianca Bruhn

Ledelsesportrætter

500 x 211