Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

At gå foran hører med til at være leder

12. oktober 2016

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Som leder er man ind imellem nødt til at gøre ting, man ikke har lyst til. Det hører med til lederskabet.

I sidste uges dilemma på Business.dk var afdelingslederen Torben i tvivl om, hvordan han skulle forholde sig til et nyt sundhedsfremmende tilbud, som var indført af direktionen. Ledere og ansatte blev tilbudt at gå med et ur, som kan overvåge deres søvn. Ønsker de det, kan de sende deres søvn-data til HR, som står klar med søvnvejledning. Torben bryder sig ikke om det, men hvad skal han stille op overfor medarbejderne?

Arbejdsmiljøkonsulent hos Lederne, Nanna Simone Jensen, mener, at Torben bør bakke direktionens nye initiativ op og gå med uret:

De sundhedsfremmende tiltag er en del af en strategi på området, og som leder har man et medansvar for at få strategien til at leve i organisationen

Arbejdsmiljøkonsulent hos Lederne Nanna Simone Jensen

- Når virksomhedens direktion har iværksat et initiativ, bør man som leder bakke initiativet op. De sundhedsfremmende tiltag er en del af en strategi på området, og som leder har man et medansvar for at få strategien til at leve i organisationen, siger Nanna Simone Jensen, som dermed anbefaler løsning nummer 2.

Nanna Simone Jensen peger også på, at Torben skal passe på med at farve medarbejderne med sine personlige holdninger.

- Hvis han ikke går med det, vil medarbejderne undre sig og måske ikke forholde sig åbent til initiativet. Han skal på en objektiv måde fortælle dem om søvn-projektet og formålet med det. Men i lighed med de andre medarbejdere, er det helt op til Torben selv, om han vil sende sin data til HR, mener Nanna Simone Jensen.

LÆS OGSÅ: Altafgørende at ledere griber nye teknologiske muligheder

Nanna Simone Jensen påpeger, at det altid er en balancegang at indføre initiativer, der rækker ind i privatlivet.

- Selvom det er et tilbud, kan nogle medarbejdere godt komme til at føle sig presset. Det er vigtigt at kommunikere tydeligt, at det er frivilligt, om man vil dele sit søvn-data med HR. Og det er naturligvis også af stor betydning, at HR behandler oplysningerne fortroligt, fastslår Nanna Simone Jensen.