Mit Lederne

Nyheder

Ansæt altid den bedst kvalificerede

28. marts 2018

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: I sidste uges dilemma var lederen i en tekstilvirksomhed, Birthe, i tvivl om, hvorvidt hun skulle ansætte Kasper som ny marketingmedarbejder til sin afdeling.

Til jobsamtalen fortalte Kasper, at han for et halvt år siden havde været sygemeldt med stress i fire måneder. Birthe var begejstret for Kasper og havde ham som klar favorit, men hun havde også sine betænkeligheder og var bange for, om han kunne få tilbagefald.

Ærlighed bør altid belønnes og ikke komme ham til skade

Ledelsesrådigver hos Lederne, Flemming Andersen

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen mener, at det i sådan en situation kan være på sin plads at gøre sig praktiske overvejelser. For hvad hvis han endnu ikke er klar og bliver sygemeldt igen.

- Man skal altid ansætte den medarbejder, der er bedst kvalificeret til jobbet. Der er rigtigt mange, der i kortere eller længere perioder er ramt af stress og bliver sygemeldt. Der kan være mange årsager. De kan både være arbejds- eller privatrelaterede, og stress kan opstå på baggrund af en pludselig hændelse eller som noget, der er kommet snigende over længere tid. Derfor bør Kasper ikke afvises på forhånd, siger Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Strategisk ledelse er sværere end nogensinde

Han anbefaler derfor løsning nummer 2, hvor lederen indkalder Kasper til endnu en samtale.

- Man kan tage endnu en samtale med Kasper og spørge mere ind til, hvad han har lært af perioden. Måske er Kasper kommet styrket ud og har lært rigtig meget om sig selv. Måske kan samtalen gøre Kasper til en endnu bedre kandidat til jobbet og bringe den sidste tvivl helt væk. Ærlighed bør altid belønnes og ikke komme ham til skade. Han skal bare evne at overbevise lederen om, at det er en bedre Kasper, der sidder der i dag, end før sygemeldingen, lyder det fra Flemming Andersen.

LØSNINGSFORSLAG:

1. Birthe tør ikke tage chancen og ansætter i stedet den næstbedste kandidat.

2. Birthe kalder Kasper til endnu en samtale, hvor hun spørger ind til hans sygeperiode og forsøger at vurdere, om han er klar til jobbet.

3. Birthe stoler på sin egen vurdering og ansætter Kasper, fordi han er den bedste kandidat.

Sidste uges opfølgningsartikel