Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Ændringer i virksomheden bliver planlagt i sommerferien

07. august 2017

For mange ledere starter hverdagen igen i dag oven på en lang sommerferie – og det kan betyde startskuddet til nye måder at arbejde eller organisere sig på i de danske virksomheder. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne har to ud af fem ledere nemlig brugt ferietid på at overveje ændringer på jobbet, der skal udmøntes efter ferien.

Undersøgelsen, som blev foretaget lige før sommerferiens start i samarbejde med analyseinstituttet YouGov baseret på svar fra 2.120 ledere, viser, at 41 procent af lederne havde en forventning om at bruge tid i ferien i år på at overveje ændringer i virksomheden, afdelingen eller teamet til gennemførsel efter sommerferien. 50 procent svarede ”nej” til, at de forventede, den form for tanker skulle tænkes i ferien.

Ferieperioden kan være god til at sætte ting i perspektiv, og der kan opstå mange frugtbare tanker – måske, mens man ligger på stranden eller i hængekøjen

Ledelsesrådgiver hos Lederne Birgitte Alstrøm

Ledelsesrådgiver hos Lederne Birgitte Alstrøm mener ikke, at medarbejderne skal være nervøse for, at der nødvendigvis bliver vendt op og ned på alle rutiner, når lederen vender tilbage fra ferie med planlagte ændringer i attachetasken.

 

- I den travle hverdag oplever mange ledere, at de har svært ved at finde tid til at udvikle, nytænke eller forholde sig kritisk til rutiner og arbejdsgange. Når man så pludselig har to eller tre ugers ferie med ro og tid til refleksion, falder det helt naturligt for mange ledere at tænke kreativt og få ideer til, om der eksempelvis er små eller store områder, der kan organiseres på en anden og bedre måde – men også at få evalueret, om lederen selv, afdelingen og virksomheden på bedst mulig vis forfølger den fastlagte strategi, siger Birgitte Alstrøm.

 

LÆS OGSÅ: Ledere bruger ferien på at overveje efteruddannelse

 

Tendens til at tænke arbejde i ferien

 

Hun understreger, at ”ændringer” kan være mange forskellige ting – lige fra interne procedurer og arbejdsgange til andre måder at lede på.

 

- Ferieperioden kan være god til at sætte ting i perspektiv, og der kan opstå mange frugtbare tanker – måske, mens man ligger på stranden eller i hængekøjen, måske ved at man ligefrem har valgt at dedikere en halv eller en hel feriedag til at få gennemtænkt et forslag til organisering, som man har fået før ferien, men bare ikke har haft tid til at tænke ordentligt igennem, siger Birgitte Alstrøm. 

 

LÆS OGSÅ: Unge ledere med arbejdsiver i ferien får familien på nakken

 

At mange ledere i sommerferieperioden grubler over ændringer i virksomheden til gennemførsel efter ferien er helt i tråd med en generel tendens til, at ferien for en stor del af Danmarks ledere ikke er ensbetydende med et totalforbud mod at arbejde. Ifølge undersøgelsen løser halvdelen, 51 procent, af de adspurgte ledere arbejdsopgaver i sommerferien. For topledere er det 81 procent, som i større eller mindre grad bruger tid i ferien på arbejdsopgaver.

 

Undersøgelsen i sin helhed offentliggøres i næste uge.