Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Åben dialog er afgørende for stress-forebyggelsen

30. maj 2016

Obligatoriske stress-seminarer for alle ledere har gjort stress til noget, man taler om hos transportvirksomheden DSV.

-Viden er en forudsætning for at tale åbent om stress og tage ansvar for at bekæmpe det.

Sådan forklarer HR-direktør Henrik Fleron baggrunden for, at DSV gennem det sidste halve år har arbejdet med at forebygge og håndtere stress.

Henrik Fleron var en af oplægsholderne, da Lederne i sidste uge under overskriften ”Ledelse der forebygger stress” holdt konference om ledelse og stress.

I DSV har man brugt virksomhedens ledere som nøglepersoner i bestræbelsen på at skabe åbenhed om stress

Signe Tønnesen Bergmann, chefkonsulent hos Lederne og projektleder på Ledernes stress-indsats

-Det er vigtigt at tale om stress, fordi det er et komplekst problem. Og det er interessant at høre, hvordan en stor privat virksomhed helt konkret har grebet arbejdet an. I DSV har man brugt virksomhedens ledere som nøglepersoner i bestræbelsen på at skabe åbenhed om stress, siger Signe Tønnesen Bergmann, chefkonsulent hos Lederne og projektleder på Ledernes stress-indsats.

LÆS OGSÅ: Klar forbedring af psykisk arbejdsmiljø

DSV har blandt andet gjort det obligatorisk for alle ledere i virksomheden at komme på stress-seminar. Det skete blandt andet på baggrund af en øjenåbner af en sundhedsundersøgelse, der afslørede en stigning i stress-problematikker i virksomheden.

Vi har gjort det obligatorisk for vores ledere at komme på kursus, fordi vi tror på, at viden og åbenhed er vejen frem

HR-direktør hos DSV, Henrik Fleron

- Vi har gjort det obligatorisk for vores ledere at komme på kursus, fordi vi tror på, at viden og åbenhed er vejen frem. Stress skal være noget, vi ved noget om og taler om. Og vi har valgt at starte med lederne, siger Henrik Fleron.

På konferencen deltog også erhvervspsykolog Marie Kingston og forsker Malene Friis, der er aktuelle med bogen ”Stop stress – håndbog for ledere”. Omkring 100 tilhørere fik gode råd, viden og stof til eftertanke med hjem fra konferencen, der var arrangeret af Lederne i samarbejde med PFA.