Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Ny uddannelse skal få private ledere på skolebænken

04. maj 2015

Mange ledere i det private erhvervsliv har aldrig taget en lederuddannelse. Mens kun ni procent af de offentlige ledere ikke har en lederuddannelse på cv´et, er andelen i den private sektor helt oppe på 23 procent. Men med en ny lederuddannelse målrettet private ledere håber Lederne at kunne rette op på det billede.

Den nye, kompetencegivende uddannelse hedder Ledernes Diplomuddannelse og er godkendt af Undervisningsministeriet. Den er fleksibelt tilrettelagt med en kombination af intensive internatophold og e-læring, og første hold starter i september.

Tilbuddet er blevet efterspurgt i flere år og tager udgangspunkt i de udfordringer, lederne oplever i dagligdagen på virksomhederne, kombineret med ledelsesteori

Thomas Christensen, Uddannelseschef hos Lederne

Intentionen er ifølge en af hovedarkitekterne bag den nye uddannelse, uddannelseschef hos Lederne Thomas Christensen, at skabe en uddannelse, som passer til den travle leder i den private sektor, og at afholdelsesformen gør det muligt for ledere i hele landet at deltage, således at lederuddannelse ikke kun er et storbyfænomen.

- I de senere år har mange offentlige ledere med stort udbytte taget en diplomuddannelse. Det tilbud giver vi nu også til ledere i den private sektor. Tilbuddet er blevet efterspurgt i flere år og tager udgangspunkt i de udfordringer, lederne oplever i dagligdagen på virksomhederne, kombineret med ledelsesteori, siger Thomas Christensen.

Uddannelsen er blevet udformet i samarbejde med de syv professionshøjskoler fordelt rundt på danmarkskortet.

- Blandt uddannelsens særlige styrker er den unikke kombination af dels professionshøjskolernes højt kvalificerede teoretiske ballast om ledelse og læring, dels Ledernes viden om de behov og ønsker, som vores 109.000 medlemmer har. Vi kender til de udfordringer, lederne har her og nu, og de værdier, som er vigtige for at være en god leder, siger Thomas Christensen.

Selv om Ledernes Diplomuddannelse fortrinsvis henvender sig til privatansatte ledere, er offentlige ledere også velkomne. For at blive optaget på uddannelsen skal man have gennemført en relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse, og man skal som minimum have to års relevant erhvervserfaring.