Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Forær karrierekvinder hushjælp

03. maj 2016

DEBATINDLÆG I BØRSEN OG PÅ BØRSEN.DK AF DIREKTØR BODIL NORDESTGAARD ISMIRIS: Debatten om måltal har bølget på det sidste. Forestillingen om et særligt omsorgsgen, der får kvinder til at vælge bleskift frem for at gøre karriere er bragt til torvs. Det bringer os ikke videre.

Mit ærinde her er ikke at tale for eller imod måltal for flere kvinder i ledelse. Jeg vil kaste lys over den manglende fleksibilitet, som hårdtarbejdende familier dagligt slås med, når job og familieliv skal gå op i en større enhed. Fleksibilitet er nemlig et væsentligt konkurrenceparameter, når mænd og kvinder går efter en (leder)karriere.

LÆS OGSÅ: Samme krav til mænd og kvinder

Ligestilling behøver ikke at være en kønskamp.

Direktør hos Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris

Mænd har historisk været bedre til at skaffe den fornødne fleksibilitet på hjemmefronten. De gifter sig f.eks. oftere med en partner på deltid. Hvad hvis danske politikere fjernede husarbejdet fra ligningen? Jeg foreslår, at man understøtter et privat servicemarked, hvor familier får råd til at købe hjælp til husligt arbejde. Det er et uopdyrket område med potentiale for jobskabelse. Kig blot over sundet, hvor Sverige med deres hjemmeserviceordning foreløbig har skabt næsten 17.000 nye arbejdspladser, begrænset sort arbejde og lettet manges hverdag. De svenske kvinder er flittige brugere af ordningen - så stærke præferencer har kvinder alligevel ikke for de hjemlige gøremål.

De private virksomheder kan støtte op om ordningen ved at tilbyde hjælp til husarbejde som et personalegode - tænk, hvis man kunne vælge mellem firmabil og hjælp til husarbejdet.

Ligestilling behøver ikke at være en kønskamp. Hvis vi skaber fleksibilitet i hverdagen, kan ligestilling tværtimod blive en løftestang til øget vækst.

Tema hos lederne