Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Vækst i vente hos erhvervslivet i Vest- og Sydsjælland, Lolland og Falster

27. maj 2015

Der er lagt op til et gyldent efterår for størstedelen af virksomhederne i Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm. Ifølge en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne forventer hovedparten af lederne på de lokale virksomheder, at 2. halvår 2015 vil blive præget af stigende omsætning, overskud og eksport. Også på jobfronten er der pæn optimisme.

Undersøgelsen viser, at næsten to ud af tre, 64 procent, af de adspurgte ledere i Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm forventer, at omsætningen vil stige i det næste halve år, mens 30 procent kalkulerer med omtrent uændret omsætning. Kun fem procent tror, omsætningen i virksomheden er for nedadgående.

Når det gælder virksomhedernes produktion og overskud forudser henholdsvis 51 og 55 procent af lederne, at kurverne vil stige, mens der på eksportområdet er 54 procent, som vurderer, at der er stigninger i vente i 2. halvår af 2015.

Set i forhold til resten af landet er optimismen mere forsigtig i vores lokalområde, men optimismen spirer ikke desto mindre

Helle Bjerregaard Andresen, afdelingsformand, Lederne Storstrømmen

I forhold til beskæftigelsen er forventningerne hos hovedparten af lederne i Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm, at vi er på vej ind i et halvår med enten stigninger eller uændrede tal. Blandt de 157 adspurgte lokale ledere er forventningen hos 39 procent, at antallet af medarbejdere stiger, 48 procent tror, antallet vil være omtrent uændret, mens cirka hver ottende, 13 procent, ifølge lederne belaver sig på en nedgang i antallet af ansatte.

Tallene for Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm viser, at der i de kommende seks måneder især bliver brug for faglærte, ufaglærte og medarbejdere med videregående uddannelser, mens der i mindre grad bliver behov for at øge antallet af ledere.

Afdelingsformanden for Lederne Storstrømmen Helle Bjerregaard Andresen glæder sig over de positive forventninger i Vest- og Sydsjælland, Lolland og Falster.  

- Set i forhold til resten af landet er optimismen mere forsigtig i vores lokalområde, men optimismen spirer ikke desto mindre, og historisk set kommer udviklingen også senere til os end til andre landsdele. Vi oplever desuden, at flere virksomheder begynder at vise interesse for at etablere sig i Vest- og Sydsjælland, så vi ser frem mod et efterår med vækst og fremgang, siger Helle Bjerregaard Andresen.

Ledernes konjunkturundersøgelse er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 2.381 ledere, heraf 157 fra Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm. Alle er ansat på virksomheder i den private sektor.

Kontaktoplysninger

Helle Bjerregaard Andresen
Afdelingsformand
Lederne Storstrømmen
Tlf. 2010 8919
E-mail helle.andresen@lederne.dk

 

 

 

 

Maja B. Hansen og Katrine Kaare Jacobsen
Pressemedarbejdere
Lederne
Tlf. 3283 3436 / 3283 3443
E-mail mbr@lederne.dk / kkj@lederne.dk