Mit Lederne

Nyheder

Debatindlæg: Ledere skal holde fri

01. august 2017

Vestsjællandske ledere skal lære at holde fri.

Debatindlæg i Sjællandske af Villy Helmer Jørgensen, Afdelingsformand for Lederne Vestsjælland d. 1. august 2017

Det er altafgørende at kunne tage på ferie velvidende, at der bliver taget hånd omens arbejdsopgaver. Hvis de ansatte ikke har den sikkerhed i bagagen, kan det være svært at holde ferie uden trang til at følge op på disse.

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at en del af de vestsjællandske ledere ikke kan give helt slip på arbejdet selvom kalenderen viser ferie. Halvdelen af lederne i Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og Bornholm svarer, at de løser arbejdsopgaver i deres sommerferie. Af disse er det 49 procent, som ugentligt taler i telefon med deres arbejdsplads, mens 18 procent dagligt besvarer arbejdsrelaterede e-mails.

Jeg har tidligere selv været en del af de nævnte procenttal, hvor mailboksen dagligt blev tjekket, selvom jeg holdt ferie, men sådan er det ikke længere.

Arbejdsopgaverne er ikke blevet færre siden, men jeg har måtte indse vigtigheden af faktisk at holde fri, når man har fri. Derfor mener jeg, at virksomhederne har et ansvar for at skabe plads til, at de ansatte kan prioritere ferie og familie med god samvittighed. Herefter er det lederens opgave at uddelegere opgaver, prioritere anderledes end vanligt og lade arbejdet vente til ferien er slut.

Vi har alle brug for ro og hvile, så vores batterier kan blive ladet op. Derfor vil jeg opfordre de vestsjællandske ledere til at drage fuld nytte af deres ferie ved faktisk at holde fri.