Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Mobile ledere er fremtiden

03. september 2016

Jeg kan ikke lade være med at undre mig, når jeg oplever kritik af, at folk flytter fra de egne af Danmark, hvor det er svært at skifte og få job.

Debatindlæg d. 12. oktober 2015 i Sjællandske af Villy Helmer Jørgensen, Formand for Lederne Vestsjælland

Det er naturligt at folk flytter, når deres jobmuligheder begrænses. Derfor var jeg ikke overrasket, da jeg læste Ledernes nye undersøgelse, som viser, at hver anden af de vestsjællandske ledere er villige til at søge job i en anden landsdel.

Ifølge undersøgelsen er 51 procent af lederne i Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm villige til at flytte til en anden landsdel i forbindelse med et jobskifte. Landsgennemsnittet er på 41 procent.

Undersøgelsen viser, at vi har udfordringer i Vestsjælland, som der skal tages hånd om, men at vi også er nødt til at acceptere, at nogen ledere flytter væk før eller siden. Tiderne, hvor man fejrede 30-, 40- eller 50-års jubilæer i kantinen hver måned er forbi, og det betyder også større mobilitet på tværs af landsdelene.

Flere arbejdspladser
I stedet for at bebrejde de ledere, som vælger at flytte, skal de vestsjællandske virksomheder arbejde sammen om at skabe flere arbejdspladser og bedre vilkår for ledere. På den måde kan vi fastholde ledere og tiltrække nye. Virksomhederne bør tilbyde efter- og videreuddannelse til lederne og give dem nye ansvarsområder, hvis det er muligt. På den måde vil lederne blive udfordret på nye områder og måder, som både vil skabe innovation og hjælpe med til at fastholde ledere, som har været i den samme lederstilling i mange år.