Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Lederne må gerne holde fri

26. oktober 2016

Ledere har ligesom alle andre mennesker behov for at holde fri fra arbejde, især på deres fri- og feriedage.

Jeg mener, at fridage er en forudsætning for at præstere på arbejdet og have styr på familielivet. Desværre viser en ny undersøgelse fra Lederne, at 23 procent af lederne i Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og på Bornholm ofte eller meget ofte arbejder, når de har fri fra arbejde.

Jeg mener, at det er okay, at ledere i perioder med spidsbelastning arbejder, når de egentlig har fri. Det er ikke ideelt, men det er en del af lederjobbet. At arbejde på fridage bliver dog hurtigt et problem, hvis det foregår på regelmæssig basis. I de fleste tilfælde vil det påvirke ledernes work-life-balance negativt, som i sidste ende går ud over både lederens familieliv og lederens resultater på jobbet.

Jeg tror, at nogle ledere har en overdreven loyalitet overfor deres arbejdsgiver. Som leder skal man være loyal og være villig til at gøre en ekstra indsats, men ledere er ikke uundværlige og har som alle andre mennesker brug for at holde fri.

At holde helt fri er lederens personlige ansvar, men mange virksomheder kan relativt nemt hjælpe deres ledere med at få en bedre work-life-balance. Virksomhederne skal aflive forestillingen om, at hvis man er leder, skal man stå til rådighed eller arbejde 365 dage om året. Hvis det sker, vil lederne helt naturligt kun arbejde i deres fritid, hvis der er et akut behov eller virksomheden er inde i ens ærligt travl periode.