Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Ingen løftede pegefingre, tak

15. marts 2017

Sundhed fylder meget i disse år, og det er der god grund til. Bliver danskerne sundere, kan samfundet spare betydelige summer.

Debatindlæg i Sjællandske af Villy Helmer Jørgensen, Afdelingsformand for Lederne Vestsjælland d. 15. marts 2017

Virksomhederne har også fundet ud af, at sunde medarbejdere er en god forretning. Alligevel undrer det mig, at 53 procent af lederne i Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm, ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, tilsyneladende er parate til at påtale usund livsstil hos en medarbejder.

Har medarbejderens usunde livsførelse en negativ påvirkning på arbejdsindsatsen, er det en god idé at tage en snak med medarbejderen. Nogle job kræver en vis fysik, og medarbejdere fortjener at blive gjort opmærksom på det, hvis deres arbejdsindsatser forringet. Men hvis det ikke er tilfældet, bør man undlade at pege fingre.

Det kan opleves grænseoverskridende at blive peget ud og dømt for sin livsstil af sin nærmeste leder. Samtidig skal vi huske på, at ledere ikke kan forventes at have den sundhedsfaglige kompetence, der skal til for at vurdere, hvad sundhed er og ikke er.

Efter min mening skal virksomheder og ledere slå et slag for sundheden ved at tilbyde medarbejderne gode rammer, hvor sundheden kan vælges til. Opstår der naturligt samtaler på arbejdspladsen om sundhed, kan virksomheden give sit besyv med, men løftede pegefingre og opdragende miner duer ikke.