Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Der må være en blonde

04. juli 2015

Hvor meget hud er det tilladt at vise frem på din arbejdsplads? Og er det en nedskrevet regel? Jeg spørger naturligvis, fordi jeg har en holdning til regler for påklædning på jobbet.

Debatindlæg af afdelingsformand Villy Helmer Jørgensen i Sjællandske Slagelse og Næstved den 4. juli 2015.

Hvert år, når sommersolen står højt og temperaturerne sniger sig op ad skalaen, vender diskussionen tilbage: Må mænd være iklædt shorts på kontoret? Er klipklapper acceptabelt fodtøj i arbejdstiden? Og hvor lille må toppen være? Bar hud (og bare tæer) kan få sindene i kog. Og hvis du som leder har holdninger til det, eller du er ansat på en virksomhed, der har en norm om passende sommerpåklædning, skal mit råd lyde: Sørg for, at reglerne er skrevet ned og tydelige for alle.

Hvis flere virksomheder havde tydelige og nedskrevne regler – så ville der også være færre tilfælde, hvor en leder og medarbejder skal have en potentielt ubehagelig og akavet samtale

Villy Helmer Jørgensen, afdelingsformand Lederne Vestsjælland

Nogle vil nok indvende, at det er udansk og et udtryk for alt for meget kontrol at have regler for, hvordan medarbejderne skal være klædt. Jeg vil gerne vende argumentationen rundt. I mine øjne er det mangel på respekt for medarbejderne at lade dem gætte sig frem til, hvor grænsen går.

”Det kan man vel godt selv finde ud af”, lyder den typiske indvending. Men det kan faktisk være ret vanskeligt at definere grænserne. Hvad der er helt ok for nogle, er grænseoverskridende for andre. Prøv en gang at spørge dig for i en social sammenhæng – svarene vil garanteret være forskellige.

I en undersøgelse fra Lederne og YouGov om virksomhedernes dresscode, svarer 24 procent af lederne fra Vestsjælland, Sydsjælland, Lolland-Falster og Bornholm, at de har nedskrevne regler på arbejdspladsen. 19 procent har uskrevne regler. Samtidig svarer i alt 53 procent, at de enten én eller fl ere gange har givet en påtale for ikke at overholde dresscoden.

Jeg føler mig overbevist om, at hvis flere virksomheder havde tydelige og nedskrevne regler – så ville der også være færre tilfælde, hvor en leder og medarbejder skal have en potentielt ubehagelig og akavet samtale om sommerpåklædning.