Mit Lederne

Nyheder

Pressemeddelelse: Nordjyske ledere har fået moderate lønstigninger

18. december 2018

De privatansatte ledere i Nordjylland har fået en gennemsnitlig lønstigning på 2,6 procent i det forløbne år, viser Ledernes nye lønstatistik. Det er lidt lavere end lønstigningen for ledere på landsplan, men giver en pæn reallønsstigning.

Lederne i private virksomheder i Nordjylland har i gennemsnit fået en lønstigning på 2,6 procent fra september 2017 til september 2018. Det viser en ny landsdækkende lønstatistik indsamlet af YouGov for Lederne.

Karina Fisker, afdelingsformand for Lederne Vendsyssel, er grundlæggende godt tilfreds med lønstigningerne, som skal ses i sammenhæng med, at lønstigningerne for alle privatansatte lønmodtagere var på 2,3 procent, og forbrugerpriserne kun steg 0,6 procent i samme periode.

- Lederne i vores område har fået en pæn stigning i reallønnen som en velfortjent belønning for, at lederne spiller en nøglerolle for de gode resultater, som virksomhederne generelt har i disse år. Men jeg er selvfølgelig lidt ærgerlig over, at lederlønningerne i vores landsdel er steget mindre end lederlønnen på landsplan. Men det hører med til historien, at vi forrige år steg noget mere end landsgennemsnittet,” siger Karina Fisker.

Den gennemsnitlige månedsløn for en leder i Nordjylland var 51.936 kroner i september 2018 mod 57.920 i gennemsnit på landsplan. Og mens de lokale lederlønninger i gennemsnit steg med 2,6 procent det forløbne år, steg lederlønnen med 2,9 procent på landsplan.

Karina Fisker mener dog, at der er så meget gang i erhvervsudviklingen i Nordjylland, at det formentlig også vil smitte af på lederlønningerne i de kommende år.

- Der sker virkelig meget i Nordjylland med mange nye virksomheder og ikke mindst milliardstore udbygninger af havnene i både Frederikshavn, Hirtshals og Skagen. Det giver mange jobmuligheder for både medarbejdere og ledere og betyder også, at virksomhederne er nødt til at være konkurrencedygtige på lønnen, siger Karina Fisker.

Kontaktoplysninger

Pernille Simonsen
Afdelingsformand
Lederne Himmerland
Tlf. 9352 0015
E-mail pernille.simonsen@lederne.dk

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent
Lederne
Tlf. 2948 4086
E-mail mpe@lederne.dk