Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Tilbyd flere forsikringer

13. februar 2017

Sundhedsforsikringer er blevet fast element i mange ledere og medarbejderes lønpakker af en simpel grund: det gavner både virksomhed og den ansatte.

Debatindlæg af Karina Fisker, formand for Lederne Vendsyssel i NORDJyske Stiftstidende d. 13. februar 2017.

Desværre ligger nordjyske ansatte nummer sjok, når det kommer til sundhedsforsikringer, og det skal vi have rettet op på.

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 74 pct. af de nordjyske virksomheder tilbyder deres ansatte en sundhedsforsikring. I resten af Danmark gennemsnittet på 79 procent, mens hele 84 pct. af vestjyske virksomheder tilbyder deres ansatte sundhedsforsikringer.

Ved første øjekast lyder 74 pct. måske meget godt. men når man tænker på, hvor store fordele der er ved sundhedsforsikringer, er jeg ikke imponeret.

Sundhedsforsikringer er et medarbejdergode, som i tilfælde af sygdom kan sikre, at den ansatte hurtigt får sin livskvalitet tilbage, mens virksomhederne nyder godt af, at medarbejdere kan vende hurtigt tilbage fra sygdom.

Jeg tror, at Nordjyllands placering som sidst skyldes, at vi har et af landets laveste lønniveauer, samt at vi nordjyder godt kan have en tendens til at vurdere personalegoder, deriblandt sundhedsforsikringer, som unødvendige eller frås.

Det er vigtigt, at hverken lønniveau eller nordjysk tilbageholdenhed spiller ind, når virksomhederne vurderer, om de vil tilbyde sundhedsforsikringer. Selvom det langt fra er gratis at tilbyde, bør de nordjyske virksomheder huske på, at det er en god løsning for alle parter, og at forsikringerne sender et klart signal til de ansatte om, at de er værdsat, og at virksomhederne tager deres ve og vel alvorligt.