Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Fredfyldt ferie kommer ikke af sig selv

07. juli 2017

Ledere er kendt for altid at være på, selv når de har fri eller sommerferie. Det skyldes nok, at det ligger i lederes dna at tage ansvar. Samtidig forsvinder ansvaret heller ikke, fordi man er rejst til Mallorca. Men rigtig mange ledere kan med meget få tiltag skabe rammerne for en fredfyldt ferie.

Debatindlæg af Karina Fisker, afdelingsformand for Lederne Vendsyssel i Nordjyske Stiftstidende den 7. juli 2017

Desværre er der rigtigt mange nordjyske ledere, som ikke holder fri i deres sommerferie. Godt halvdelen af de nordjyske ledere løser arbejdsopgaver i deres sommerferie, heraf besvarer 26 procent dagligt mails.

Først og fremmest er det vigtigt, at ledere uddelegerer så mange opgaver som muligt, og at de har tillid til, at de kollegaer og medarbejdere, som er på arbejde, kan løse opgaverne. Det har vi rigtigt gode erfaringer med hos Danish Crown, hvor det er naturligt at holde helt fri, når man har ferie.

Hvis man blot giver en god ferieoverlevering til sine kollegaer og medarbejdere, skriver et fyldestgørende autosvar med kontaktoplysninger til relevante personer og har ryddet ud i listen af opgaver, så kan langt de fleste ledere gå på ferie med ro i sjælen. Vi er nogle ledere, som gerne vil følge med i indbakken undervejs, men det er i de fleste tilfælde ikke nødvendigt, hvis man har forberedt sig grundigt.

Ledere kan sagtens få en fredfyldt sommerferie - det kræver kun uddelegering, tillid og forberedelse.