Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Fast udgift med stor gevinst

03. januar 2017

Med stor fornøjelse har jeg læst i en ny undersøgelse fra Lederne, at der er positive forventninger til omfanget af efteruddannelse af både ledere og medarbejdere i det første halve år af 2017.

Debatindlæg af Karina Fisker, formand for Lederne Vendsyssel i NORDJyske Stiftstidende d. 3. januar 2017.

​30 procent af de 1.151 adspurgte ledere svarer i undersøgelsen, der er lavet isamarbejde med YouGov, at omfanget af efteruddannelse for medarbejdere vil stige, mens 64 procent forventer, at omfanget bliver på samme niveau.

Kun syv procent forventer, at færre medarbejdere skal på efteruddannelse. Stort set samme billede gør sig gældende for efteruddannelse af ledere. Det gør mig glad at læse, at flere bliver efteruddannet, for investeringer i efteruddannelse er afgørende for et sundt og produktivt erhvervsliv. Og det er uden tvivl på tide, at vi kommer i gang med at opkvalificere vores arbejdsstyrke.

Efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft er nemlig så stor, at op mod hver femte virksomhed forventer at skulle rekruttere fra udlandet i det kommende halve år, fordi virksomhederne ikke kan finde nye ledere og medarbejdere med de ønskede kvalifikationer og kompetencer i Danmark, viseren anden undersøgelse fra Lederne.

I en del år har vores manglende investeringer i efteruddannelse været forklaret med krisetider, men den går ikke længere. Efteruddannelse koster penge, men investeringerne kommer tifoldigt igen. Både for det enkelte individ, der bliver dygtigere, men i særdeleshed også for samfundet som helhed.

Spørgsmålet er ikke, om der skal investeres i efteruddannelse af ledere og medarbejdere. Spørgsmålet er hvor meget ?