Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Beskeden lønstigning til lederne i Nordjylland

21. november 2016

I det forløbne år er der blevet sat lidt mere pris på lederne fra de private virksomheder i Nordjylland.

Danske sedler og mønter 

Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2015 til september i år kunnet notere sig en stigning i månedslønnen på 1,4 procent. Tallet ligger markant lavere end de nordjyske lederes lønstigning i perioden september 2014-september 2015, der var på 4,6 procent.

På landsplan har de privatansatte ledere fået en moderat lønstigning på 2,3 procent. De ledere, der har opnået den største lønfremgang, er dem, som har gennemført de længste uddannelser.

I samme periode er forbrugerpriserne ikke steget, hvilket betyder, at lederne på landsplan har fået en stigning i reallønnen på 2,3 procent, mens lederne i Nordjylland har oplevet en reallønsfremgang på 1,4 procent.

I gennemsnit får de privatansatte ledere i Nordjylland 48.854 kroner i lønningsposen hver måned. Det er godt 6000 kroner mindre end gennemsnittet for private ledere i hele Danmark, som er på 54.864 kroner. 

LÆS OGSÅ: Se Ledernes spritnye lønstatistik for 2016 

Afdelingsformanden for Lederne Himmerland Steen Knørr havde håbet på en større lønstigning.

  • De nordjyske lederes løn er langt under landsgennemsnittet for ledere. Derfor havde jeg forventet en større lønfremgang end 1,4 procent. Der er andre dele af Jylland, som har fået store lønfremgange det seneste år. Derfor så jeg gerne en lignede udvikling i Nordjylland. Det er dog positivt, at forbrugerpriserne ikke er steget, så vi trods alt får en reallønsfremgang på 1,4 procent, siger Steen Knørr.

Lønstatistikken er udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov på baggrund af oplysninger fra 14.894 privatansatte medlemmer af Lederne, heraf 1.292 i Nordjylland.  

Ledernes Lønstatistik 2016

videoguide

videoguide