Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Rotation skaber fremtidens ledere

03. april 2017

Når erhvervslivet forandres i et stadigt stigende tempo, skal ledere også udvikle deres kompetencer hurtigere end hidtil.

Debatindlæg af Lars Møldrup, formand for Lederne Sydvestjylland i JydskeVestkysten d. 3. april 2017.

Der er allerede stort fokus på kompetenceudvikling gennem efteruddannelse i de sydjyske virksomheder, men regelmæssige jobskift er også vigtigt for udviklingen.

Derfor er det glædeligt, når en ny undersøgelse fra Lederne viser, at 24 procent af de sydjyske ledere har skiftet job inden for de sidste 12 måneder. Dermed er Sydjylland højdespringeren vest for Storebælt, når det kommer til jobskift. Halvdelen af de sydjyske ledere, som har fået nyt job, har skiftet til en anden lederstilling i samme virksomhed.

Det er rigtigt positivt, at der er så stor rotation blandt de sydjyske ledere. Rotation gør mennesker mere omstillingsparate og udfordrer deres måde at tænke på. Det er den slags kvaliteter, som bliver stadig mere afgørende for, om ledere lykkes i deres job.

Derfor lægger jeg især mærke til at virksomhederne hyppigt forfremmer og forflytter ledere internt. Det giver en bedre forståelse for forretningen og ruster lederne til at rykke et trin op af rangstigen på et senere tidspunkt.

I mine øjne er evnen til at omstille sig til nye fagområder og viljen til at være forandringsparat to af de vigtigste parametre, som vi skal bedømme fremtidens ledere på. Sydjylland har mange ledere, der besidder disse kvaliteter. Derfor er vi godt rustet til fremtiden.