Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Med dresscode bør følge en forklaring

03. august 2017

Selvom sommervejret,  eller mangel på samme, har været et omtalt emne de sidste par måneder, kan der stadig eksistere usikkerhed omkring, hvor meget sommer-stemning man bør tage med sig på arbejdet.

Debatindlæg af afdelingsformand Lars Møldrup for Lederne Sydvestjylland i Jyskevestkysten den 3. august 2017

En usikkerhed, som ofte skyldes uklare retningslinjer om påklædning på arbejdspladsen.

Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne har 44 procent af de sydjyske virksomheder uskrevne eller nedskrevne regler for sommerpåklædning, mens 35 procent af de sydjyske ledere har måtte give medarbejdere en påtale for ikke at overholde arbejdspladsens dresscode.

Der kan være mange grunde til at arbejdspladser har en dresscode. Det kan være af sikkerhedsmæssige årsager eller ønsket om at indordne sig virksomhedens brand.

Uafhængigt af årsag er det afgørende, at ledelsen formår at tydeliggøre virksomhedens forventninger til emnet og forklare, hvorfor der eksisterer et behov for dresscode hos den pågældende virksomhed. Her, som i andre ledelsesopgaver, kan tydelighed forebygge misforståelser.

Jeg mener derfor, at det er en ledelsesopgave, hvor man gennem klare regler kan forebygge misforståelser, men heller ikke må tøve med at gribe ind, såfremt det bliver nødvendigt.