Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Ledere skal tale alvorsord med deres kalendere

27. april 2017

10,4. Dét er antallet af timer, som sydjyske ledere i gennemsnit bruger i et mødelokale hver eneste uge, ifølge en ny undersøgelse fra Lederne.

Debatindlæg af Lars Møldrup, formand for Lederne Sydvestjylland i JydskeVestkysten d. 27. april 2017.

Der er ikke noget galt med at holde møder. De er et nødvendigt redskab til at vidensdele og blive klædt på til at træffe gode beslutninger.

Og jeg er sikker på, at der findes ledere, som oplever, at hvert eneste minut af de 10,4 timer er godt givet ud. Men i Sydjylland er det faktisk kun 26 procent af lederne, der svarerklart "ja" til, at udbyttet af de møder, de deltager i, står i fornuftigt forhold til de ressourcer, der lægges i dem.

Noget kunne tyde på, at det er nødvendigt, at ledere forholder sig kritisk til deres kalendere og reflekterer over, om de bruger deres tid på noget, der skaber værdi. Ligesom andre sydjyske ledere deltager jeg i mange møder hver uge. Men inden vi per refleks trykker "accepter møde" i Outlook, skal vi måske stille spørgsmålet: Er det egentlig vigtigt, at lige præcis JEG er til stede? Hvis ikke vi kan svare ja, må vi øve os i at sige pænt nej tak, for så kan tiden sikkert bruges bedre.