Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Fælles ansvar at gøre arbejdsmarkedet klar til flygtninge

02. februar 2017

Vores samfund har brug for, at passive mennesker bliver gjort aktive. Det gælder selvfølgelig også flygtninge.

Den udfordring ønsker vi hos Lederne at bidrage til at løse.

Derfor har vi søsat et projekt, hvor vi har som mål at finde 80 mentorer med ledererfaring blandt vores syd– og sønderjyske medlemmer, der skal sparke døren ind til de lokale virksomheder og hjælpe dem og flygtningene i gang med virksomhedspraktikker og IGU-forløb.

I en undersøgelse, som Lederne foretog sidste år, var 30 procent af virksomhederne parate til at ansætte flygtninge i virksomhedspraktik, mens 41 procent svarede ”måske”.

Men mange især små og mellemstore virksomheder ved ikke hvordan. Berøringsangst og fordomme om uoverstigelige bjerge af bureaukratiske besværligheder står i vejen. Vi håber, at det nye mentorkorps kan være med til at bryde nogle af disse barrierer.

Jobcentrene har samme opgave, men en ny rapport fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at 72 procent af landets virksomheder slet ikke er blevet kontaktet af et jobcenter om muligheden for at ansætte en flygtning i en integrationsuddannelse.

Fra mit bord er der ingen tvivl om, at en bedre integration af flygtninge på arbejdsmarkedet er i alles interesse. Så jeg vil opfordre lederne i de syd- og sønderjyske virksomheder til at overveje, om ikke I har plads til en flygtning.

Bliv mentor for en flygtning

Bliv mentor for en flygtning