Mit Lederne

Nyheder

Debatindlæg: Et stærkt erhvervsliv i Sydjylland sikrer velfærden

13. november 2017

Efter det kommende kommunalvalg bør politikere i Sydjylland sætte erhvervsudvikling og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft øverst på deres to-do liste.

Debatindlæg af Lars Møldrup, formand for Lederne Sydvestjylland i JydskeVestkysten d. 13. november 2017.

I en ny undersøgelse fra Lederne er 663 ledere i Sydjylland blevet bedt om at vælge, hvilke emner lokalpolitikerne i deres kommune bør prioritere. 36 procent peger på erhvervsudvikling og bedre muligheder for iværksættere. 35 procent mener, at politikerne skal koncentrere sig om at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til private virksomheder og offentlige institutioner. De to emner slår klassiske velfærdsemner som folkeskolen, ældreplejen og kollektiv trafik.

Jeg tror, at det hænger sammen med, at mange ledere ved, at et stærkt erhvervsliv er vigtigt for et velfungerende velfærdssamfund.

At skabe gode muligheder for erhvervsudvikling og iværksætteri og at styrke indsatsen for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft er to afhængige størrelser. Virksomheder skaber vækst i vores del af landet, men hvis ikke de kan få den rette arbejdskraft, er det fuldstændigt ligegyldigt.

Vækst er som ild - hvis du lukker for ilten, der er arbejdskraften, brænder ilden ud. Derfor har de sydjyske ledere en stærk pointe, når de beder politikerne om at sikre et erhvervsvenligt klima.