Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg : Benyt chancen for at tjekke dit arbejdsliv

04. juni 2015

Man kan gøre det til en vane med jævne mellemrum at tage sit arbejdsliv op til overvejelse: Er jeg der, hvor jeg gerne vil være?

Vi kender nok alle til mennesker, der er landet på den forkerte hylde i arbejdslivet; hvor jobbet begrænser, i stedet for at gøre dem glade. Hver gang jeg oplever det, tænker jeg, at det er en ulykkelig situation, som man skal handle aktivt for at komme ud af.

Problemstillingen gør sig gældende for alle på arbejdsmarkedet – og dermed også for ledere. Og måske skal lige netop ledere ikke være så bange for at springe ud i noget nyt i deres arbejdsliv.

Uanset hvor din passion og dit talent ligger, er der lige nu mulighed for – i form af den økonomiske fremgang og nutidens mere fordomsfri måde at tænke karriere på at tage et træk hen mod det, du gerne vil.

Lars Møldrup, afdelingsformand

Jeg har netop haft lejlighed til at se Ledernes seneste ledighedstal for sydvestjyske ledere, og med en ledighedsprocent på 1,5 procent tør jeg godt opfordre ledere, der synes, de sidder fast det forkerte sted til at tænke over karrieren og mulighederne.

Tidligere kunne en succesfuld karriere kun kan gå én vej: Opad. Sådan er det heldigvis ikke længere.

 I dag er det tilladt at skifte mellem forskellige job med og uden ledelsesansvar. Man kan træde et skridt ned eller et skridt til siden uden at miste prestige eller blive set skævt til. Og de muligheder synes jeg, vi skal udnytte.

Man kan gøre det til en vane med jævne mellemrum at tage sit arbejdsliv op til overvejelse: Er jeg der, hvor jeg gerne vil være? Hvad gør mig glad og får mig til at levere varen? Hvilket arbejdsliv ønsker jeg – og hvad er mine muligheder for at opnå det?

Måske er det tilværelsen som selvstændig, der trækker? Måske er det mindre personaleansvar? Det er jo langt fra alle, der finder lykken som leder.

Uanset hvor din passion og dit talent ligger, er der lige nu mulighed for – i form af den økonomiske fremgang og nutidens mere fordomsfri måde at tænke karriere på at tage et træk hen mod det, du gerne vil.

Debatindlæg af afdelingsformand Lars Møldrup i JydskeVestkysten.