Mit Lederne

Nyheder

Pressemeddelelse: Østjyske ledere ser lyst på 2020

Fire ud af ti erhvervsledere i Østjylland venter at udvide medarbejderstaben i år.

27. februar 2020

Erhvervsledere i Østjylland er optimister for det kommende år. To ud af tre regner med stigende omsætning, og næsten lige så mange forventer, at overskuddet vokser. Det viser en undersøgelse blandt knap 2000 østjyske ledere, som Lederne har fået lavet.

Er man østjyde på jagt efter et nyt job, er der grund til at se lyst på fremtiden. Fire ud af ti erhvervsledere venter at udvide medarbejderstaben i løbet af året. Kun hver 10 venter at skære ned i antallet af medarbejdere.

- Det er glædeligt, at lederne her i Østjylland har så positive forventninger til året, når usikkerheden på aktiemarkedet med Brexit og præsidentvalget i USA ellers kunne skabe tilbageholdenhed hos virksomhederne, siger Jan Søe Dybdal, der er formand for Lederne Sydøstjylland.

Han bemærker, at knap halvdelen af lederne forudser problemer med at rekruttere arbejdskraft det kommende år.

- Der er gode muligheder for job, blandt andet i Trekantområdet, hvor store virksomheder som Google og DLG nu har hovedsæde. Den største udfordring bliver nok at finde kvalificerede medarbejdere til it-området, da det er i rivende udvikling og hele tiden kræver nye ressourcer, siger Jan Søe Dybdal.


Østjyske ledere i det private

Falder

Omtrent uændret

Stiger

Forventning til antal medarbejdere

11

50

39

Forventning til omsætning

8

26

66

Forventning til overskud

10

28

62

 

Østjylland omfatter: Favrskov, Norddjurs, Randers, Syddjurs, Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Silkeborg, Skanderborg og Aarhus.

Kilde: Lederne på baggrund af internetbaseret spørgeskemaundersøgelse blandt 10.652 privatansatte ledere over hele landet, heraf 1915 i Østjylland. Gennemført i perioden 19. november-3. december 2019.

Kontaktoplysninger

Jan Søe Dybdahl
Afdelingsformand
Lederne Sydøstjylland
Tlf. 4295 6082
E-mail jan.soe.dybdal@lederne.dk

Søren Kudahl
Pressechef
Lederne
Tlf. 2338 4211
E-mail sku@lederne.dk