Mit Lederne

Nyheder

Pressemeddelelse: De sydjyske ledere har fået pæne lønstigninger

De privatansatte ledere i det sydjyske område har fået en gennemsnitlig lønstigning på 2,8 procent i det forløbne år, viser Ledernes nye lønstatistik. Det giver en pæn stigning i reallønnen.

18. december 2018

- Det er positivt, at lederne har fået pæne lønstigninger og dermed får en rimelig belønning for, at virksomhederne i det sydjyske område generelt klarer sig godt i øjeblikket. Samtidig er det ansvarlige lønstigninger, som ikke risikerer at blive en bremse for virksomhedernes vækst.

Sådan siger Bent Walter Jensen, lokalafdelingsformand for Lederne, som udtaler sig på baggrund af en ny landsdækkende lønstatistik indsamlet af YouGov for Lederne. Den viser, at lederne i den landsdel, som i Danmarks Statistiks inddeling kaldes Sydjylland, har fået en lønstigning på 2,8 procent fra september 2017 til september 2018.

Det er en anelse lavere end den gennemsnitlige stigning på landsplan, som var på 2,9 procent i perioden. Til sammenligning steg gennemsnitslønnen for alle lønmodtagere i den private sektor med 2,3 procent i perioden, og forbrugerpriserne steg kun med 0,6 procent. Lederne i det sydjyske område har altså fået en ganske pæn reallønsfremgang.

I kroner og øre fik lederne i Sydjylland en gennemsnitlig månedsløn på 55.247 kroner i september 2018 mod 57.920 i gennemsnit for lederne på landsplan. Det er kun lederne i hovedstadsområdet og Nord- og Østsjælland, som ligger over landsgennemsnittet.

Kontaktoplysninger

Bent Walter Jensen
Afdelingsformand
Lederne Sydøstjylland
Tlf. 2092 2200
E-mail bent.w.jensen@lederne.dk

Søren Kudahl
Pressechef
Lederne
Tlf. 2338 4211
E-mail sku@lederne.dk