Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Vi skal kæmpe for gode medarbejdere

31. december 2015

I det nye år, der banker på døren, bliver det særligt vigtigt, at du får det bedste frem i dine medarbejdere.

Debatindlæg af afdelingsformand Bent Walter Jensen i Folkebladet d.31. december 2015.

Det bliver vores vigtigste opgave at sikre som ledere i de kommende år. Hvis ikke medarbejderne trives, kan virksomheden ikke præstere. Med de rigtige rammer og motiverende opgaver kan medarbejderne skabe gode resultater i arbejdet og det er omdrejningspunktet for ledere i hele landet. 

Efter mange år med sparetider, omvæltninger og målstyring er det nu blevet særligt vigtigt at fokusere på medarbejdernes trivsel. En ny undersøgelse, foretaget af Lederne, kan jeg se, at personaleudviklingen er i højsædet. Her svarer nemlig 91 pct af de 4240 adspurgte ledere, at udviklingen og fastholdelse af gode medarbejdere er en opgave af stor eller meget stor betydning.  

Ikke kun i Sydøstjylland, men i hele landet vil ledere begynde at fokusere på de gode medarbejderes trivsel og kompetencer, så hvis vi vil have banens dygtigste spillere, må det altså være disse parametre, vi skal koncentrere os om. 

Den dygtige ledere vil hurtigt indse, at kompetente og motiverede medarbejdere giver en bedre og rigere virksomhed på alle områder.

De dygtige medarbejdere skal udfordres med interessante og motiverende arbejdsopgaver og så skal kompetenceudviklingen prioriteres højt.

Men motiverede medarbejdere kan ikke performe og udvikle virksomheden, hvis ikke det psykiske arbejdsmiljø er i orden. Derfor går min opfordring til alle de lokale ledere også på, at de skal prioritere det gode psykiske arbejdsmiljø højt, hvis de ønsker at fastholde de dygtige medarbejdere.

For der er kamp om gode medarbejdere, som kan bidrage til at skabe de flotte resultater, vi  har set den seneste tid. Og lederne har ansvaret for at få de dygtige medarbejdere til at fortsætte den gode stime.