Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Stressrådgivning betaler sig

03. marts 2017

De fleste virksomheder oplever at have ansatte, der rammes af stress.

Debatindlæg af afdelingsformand Peter Martensen i Jyske Vestkysten d. 3. marts 2017

Det fører i nogle tilfælde til sygemeldinger, som koster dyrt for virksomheden og den ramte. Derfor er det ærgerligt, at de sydjyske virksomheder, ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, virker noget tilbageholdende med at tilbyde stressrådgivning til de ansatte.

Kun lidt mere end hver fjerde af de sydjyske virksomheder, 26 procent, tilbyder stressrådgivning. I løbet af min lederkarriere har jeg henvist flere medarbejdere til stressrådgivning. Derfor ved jeg også, at det virker. Men udover at rådgivningen hjælper den enkelte, der er ramt af stress, så har det også en anden positiv sideeffekt.

Når man som virksomhed formelt tilbyder stressrådgivning til medarbejderne, så er det med til at legitimere,at stress er okay at snakke om. At stress ikke er et tabu i virksomheden. Det gør, at mange står frem tidligere og derfor får hjælp, inden stressen bliver helbredsskadende og koster en sygemelding.

Nogle små virksomheder synes, at det er svært at afsætte ressourcerne til stressrådgivning, men man kan jo overveje at slå sig sammen flere virksomheder og finde en fælles ekstern partner, der kan hjælpe. I min verden er det i hvert fald alt for dyrt at lade være