Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Stress. Virksomheder skal forebygge

10. februar 2017

Stress vinder desværre større indpas i vores stadig travlere hverdag.

Debatindlæg af afdelingsformand Bent Walter Jensen i Fredericia Dagblad d. 10. februar 2017

Men der findes et effektivt middel til at begrænse omfanget af stress - forebyggelse.

Virksomhederne har et stort ansvar for at deltage aktivt i forebyggelsen af stress, fordi stress ofte er arbejdsrelateret i større eller mindre grad.Beklageligvis er der rigtig mange sydjyske virksomheder, der ikke har et eneste forebyggende tiltag mod stress. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne. Kun 38 procent af de sydjyske ledere svarer, at deres virksomhed har taget et eller flere stressforebyggende initiativer.

Det er mildt sagt ikke imponerende! Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at mange små og mellemstore virksomheder finder stress uoverskueligt og svært at håndtere. Men jeg kan garantere de virksomheder, at de skal bruge langt flere ressourcer på at håndtere en medarbejder, der går ned med stress, end hvis de skaber forebyggende tiltag, som alle ledere og medarbejdere i virksomheden kan bruge. Helt konkret håber jeg, at de sydjyske virksomheder vil hjælpe med at aftabuisere stress, så det kan komme på dagsordenen i alle virksomheder.

Det er oplagt at udarbejde en stresspolitik, hvor man sætter retningslinjer for, hvordan man ønsker at spotte og håndtere medarbejdere, som er i risikozonen for at udvikle stress. At forhindre stress er ikke kun det rette at gøre set fra et menneskeligt perspektiv, men virksomhederne vil også spare rigtigt mange ressourcer, hvis de kan forhindre at bare enkelt medarbejder går ned med stress.