Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Ledere holder ikke al ferie

12. juni 2017

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 48 procent af lederne i Sydjylland i løbet af ferieåret 2016-2017 ikke har holdt al den ferie, som de var berettiget til.

Debatindlæg af afdelingsformand Bent Walter Jensen i Vejle Amts Folkeblad d. 12. juni 2017

Tallene kommer desværre ikke bag på mig, og jeg hører selv med i den procentdel af ledere, som har måttet nedprioritere et par feriedage til fordel for arbejdet.

Jeg tror ikke, at tallene afspejler en manglende ferielyst, men de understreger derimod den urokkelige konstatering - at ledere har utrolig travlt.

At få tømt sin indbakke og koordineret sin ferie kræver ofte så meget arbejde, at det kan virke nemmere at blive siddende på sin kontorstol. Jeg vil dog påstå, at det kan kategoriseres som en ægte bjørnetjeneste, hvor den velmente beslutning er til mere skade end gavn.

Ferie bør ikke ses som en periode, hvor man fravælger sit arbejde, men derimod en periode, hvor tilvalg af såsom familie og ro er nødvendigt. Det er her, man får muligheden for at nulstille og lade op.

Hvis man fratager sig selv den mulighed, risikerer man i værste tilfælde at brænde sammen, og kontorstolen er pludselig ikke en mulighed længere. Det scenarie ønsker hverken leder eller virksomhed.

Jeg mener derfor, det er vigtigt, at både leder og arbejdsplads får skabt en positiv feriekultur, hvor man betragter ferie som et nødvendigt værktøj til at fastholde glade og motiverede medarbejdere. Lederen som rollemodel bør ikke tøve med at finde feriehatten frem og arbejdspladsen ønske god ferie.