Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Stressforebyggelse på arbejdspladsen – Ledelse, der gør en forskel!

08. februar 2018

Dagens arrangement handler om, hvordan ledelse har en afgørende betydning for stress på arbejdspladsen.

Vi er enige om, at det aldrig er den enkeltes skyld – skylden ligger ikke hos dig, der er blevet syg, og den ligger ikke hos den chef, der har ledet dig. Det er hele arbejdspladsens ansvar.” Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen

Vi starter dagens faglige indlæg med Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen, der i november 2017 udtalte i en artikel: ”Hvis du bliver syg af stress, når du arbejder her, så er der noget, vi ikke har gjort godt nok”. Denne refleksion opstod i en periode, hvor Søfartsstyrelsen havde flere stresssygemeldinger. Derfor lavede samarbejdsudvalget en stresspolitik, som de nu arbejder ud fra. Den vil Andreas udfolde på arrangementet samt bidrage med sit syn på ledelsens rolle i forhold til forebyggelse af stress.

Tanja Kirkegaard, psykolog og ph.d. ved Arbejdsmedicinsk Kliknik i Herning, bygger videre på dette med sit indspark på dagen om ”Ledelse af stress”. Tanja Kirkegaards oplæg bliver fulgt af Cabi, der sætter fokus på stresshåndtering i praksis.

Afslutningsvist vil Manu Sareen, tidligere folketingspolitiker for Radikale Venstre, nu formand for Stressforeningen, fortælle om sine egne erfaringer med stress under titlen ”Stress-kaptajn på en supertanker uden navigation og motorkraft”.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Cabi, PsykInfo, Lederne Sydøstjylland og Lederne Fyn.

Program

8.30-9.00 Morgenmad

9.00-9.15 Velkomst v. PsykInfo

9.15-9.45 ”Hvis du bliver syg af stress, når du arbejder her, så er der noget, vi ikke har gjort godt nok” v. Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen

9.45-10.00 Pause

10.00-11.00 Ledelse af stress. Den investerende ledelse og nøglesamtalen v. Tanja Kirkegaard, psykolog, ph.d.

11.00-11.30 Stresshåndtering i praksis v. Dorte Rosendahl Kirkegaard, seniorkonsulent i Cabi

11.30-11.40 Strække-ben-pause

11.40-12.10 Stress-kaptajn på en supertanker uden navigation og motorkraft v. Manu Sareen, formand for Stressforeningen

12.10-12.15 Afrunding v. VirksomhedsnetværkCabi