Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Lokale ledere får beskeden lønstigning

21. november 2016

I det forløbne år er der blevet sat lidt mere pris på lederne fra de private virksomheder i Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm.

Danske sedler og mønter  

Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2015 til september i år kunnet notere sig en stigning i månedslønnen på 1,1 procent.

Tallet ligger betydeligt lavere end i perioden september 2014-september 2015, hvor der var en lønstigning på 2,7 procent.På landsplan har de privatansatte ledere fået en moderat lønstigning på 2,3 procent. De ledere, der har opnået den største lønfremgang, er dem, som har gennemført de længste uddannelser. I samme periode er forbrugerpriserne ikke steget, hvilket betyder, at lederne på landsplan har fået en stigning i reallønnen på 2,3 procent, mens lederne i Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm har oplevet en reallønsfremgang på 1,1 procent.

I gennemsnit får lederne i denne del af Danmark 47.585 kroner i lønningsposen hver måned. Det er 7.279 kroner under gennemsnittet for private ledere i hele Danmark, som er på 54.864 kroner.

LÆS OGSÅ: Se Ledernes spritnye lønstatistik for 2016 

Afdelingsformanden for Lederne Storstrømmen Helle Bjerregaard Andresen er ærgerlig over, at lønstigningen ikke er større.

- Lønstigningen er ikke stor nok. Især når man tager i betragtning, at vi i vores område har den laveste gennemsnitsløn i hele Danmark. Vi halter simpelthen bagefter på flere parametre. Jeg håber, at lederne lykkes med at forhandle bedre lønninger hjem til næste år. De må ikke være for flinke, og de skal sørge for at have argumentationen for en lønstigning klar til lønsamtalerne, siger Helle Bjerregaard Andresen.

Lønstatistikken er udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, på baggrund af oplysninger fra 14.894 privatansatte medlemmer af Lederne, heraf 900 ledere fra Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm.  

Ledernes Lønstatistik 2016

videoguide

videoguide