Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Ledere på jagt efter nyt job

02. september 2015

Helle Bjerregaard Andresen opfordrer: Brug talenterne.

Når seks ud af ti ledere gerne vil have et nyt job, er det så godt eller skidt? Ja, det kommer vel an på, hvilken side af skrivebordet, man sidder på.

Jeg tolker det som et tegn på, at jobmarkedet er ved at løsne op efter krisen, og at der er en optimisme, der giver os blod på tanden i forhold til at tro på, at det kan lade sig gøre at komme videre og måske endda finde drømmejobbet. Men når en ny undersøgelse fra Lederne og analyseinstituttet YouGov viser, at 59 procent af lederne i Syd- og Vestsjælland, Lolland-Falster og Bornholm enten overvejer at skifte job eller er godt i gang med jobjagten, så ligger der også et ret markant budskab til virksomhederne.

Det sender et tydeligt signal om, at mange virksomheder ikke er gode nok til at udnytte det potentiale, de har i folden. Kompetencer skal udnyttes, og visioner skal have plads til at folde sig ud. Hvis ikke søger de ambitiøse og dygtige videre. Måske endda til konkurrenten?

Når man spørger de sydsjællandske ledere, hvorfor de leder efter nyt job, kommer ønsket om nye udfordringer ind på en klar førsteplads. Og når jeg taler med ledere i mit netværk, er det også mit indtryk, at spændende arbejdsopgaver og mulighed for indflydelse vejer langt tungere end for eksempel størrelsen på lønchecken.

Det er ikke så underligt. Kedsomhed er en langsom dræber af arbejdsglæde, og når man er leder, kræves det, at man lægger timer og kræfter i sit job. Så hvis ikke udfordringerne står mål med anstrengelserne, er det fristende at finde et andet sted at slå sine folder.