Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Vi skal ikke være nummer chok i jobskifte

01. april 2017

Hvis man ønsker dygtigere ledere, mere vækst og innovation, så er jævnlige jobskifter en del af løsningen.

Det er godt for virksomhederne, men det gavner også ledernes lønninger og evner, når de tager springet til et nyt job. Vi ledere i Storstrømmen er desværre ikke særligt gode til at skifte job.

 

I en ny undersøgelse fra Lederne fremgår det, at 18 procent af lederne i Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og på Bornholm har skiftet job i løbet af de sidste 12 måneder. Det giver os en delt sidsteplads sammen med Vestjylland.

Storstrømmen er en region med store afstande og relativt få lederjob. Derfor er der en tendens til, at man bliver, hvor man er. Forhåbentlig vil de kommende investeringer i motorveje og jernbaner sikre mindre transporttid, så man nemmere kan skifte job uden at rykke teltpælene op. Samtidigt er investeringer, som den Vestas har foretaget i Nakskov, med til at skabe optimisme, der forhåbentligt vil give ledere og medarbejdere lyst til og mod på at springe ud i et nyt job.

 

Jeg har selv skiftet job pr. 1. februar efter mange år i den samme stilling, og jeg må indrømme, at det er en dejlig fornemmelse. Når man skifter job, kan man ofte bidrage med en ny tilgang eller vinkel til den måde, som den nye virksomhed opererer på. Det er den slags, som skaber vækst. Af hensyn til både regionens virksomheder og ledere håber jeg derfor, at der kommer mere gang i jobskifterne i Storstrømmen.