Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Ledere er mennesker som alle andre

10. november 2016

Mit seneste debatindlæg i Folketidende af 1. november affødte 8. november et modsvar fra Jørgen Krüger, der spørger om danske ledere er ”en guds gave til virksomhederne”.

Det er vi bestemt ikke. Vi er ganske almindelige mennesker, der ønsker at præstere godt i vores lederjob og have et godt liv ved siden af arbejdet.

I Jørgen Krügers modsvar fremstiller han Lederne som en organisation, der ønsker særbehandling på sine medlemmers vegne i form af øget fleksibilitet og mulighed for hjemmearbejde.

Intet kunne være fjernere fra sandheden. Mange medarbejdere har også mulighed for at arbejde hjemme og have fleksible arbejdstider. Alt tyder på, at tendensen vil blive forstærket yderligere i fremtiden, og at arbejdsliv og privatliv vil flyde mere sammen. Derfor er der behov for fleksibilitet fra både ledere, medarbejdere og virksomheder.

Når ledere lejlighedsvis arbejder hjemme, er det vigtigt, at lederen har gjort det klart for medarbejderne, at lederen naturligvis er til rådighed for medarbejderne, det kræver blot et telefonopkald. En lejlighedsvis hjemmearbejdsdag kan være det, der gør, at hverdagen kommer til at hænge sammen, og jeg tror på, at man bliver en bedre leder af, at man har ro på hjemmefronten.

Jørgen Krüger foreslår en flytning til lokalområdet - som Lederne selvfølgelig også mener, er en god ide, men de fleste familier er afhængige af, at alle jobaktive i familien kan få et relevant job i lokalområdet. Kan det ikke lade sig gøre, skal familielivet løses indenfor det muliges kunst. Her kan muligheden for hjemmearbejdsdage være en af løsningerne, som vil give værdi for alle parter - virksomheden, lederen og familien.