Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Kære direktører: Udvid horisonten

09. februar 2015

Lad os tage den gode nyhed først: Andelen af kvindelige ledere stiger.

Ja, faktisk viser det sig, at Lederne Storstrømmen er den lokalafdeling af Lederne i Danmark, der havde den største tilgang af kvindelige medlemmer sidste år. Godt 43 procent af vores nye medlemmer var kvinder.

Og så kommer vi til den anden side af sagen: Selvom der er kommet flere kvinder i ledelsen i virksomhederne på Sydsjælland og Lolland-Falster, så hedder fordelingen 28 procent kvinder og 72 procent mænd.

Det har fået mig til at tænke over, hvorfor det går så langsomt med udviklingen. Min oplevelse er, at mændene på topposterne i erhvervslivet igen og igen vælger at udnævne nogle, der ligner dem selv, når der skal besættes lederstillinger. Og når man gør, som man plejer, får man jo også, hvad man plejer at få.

Det er i dag sådan på mange studier, at de unge kvinder er i overtal. Og ikke mindst unge kvinder med etnisk minoritetsbaggrund står på spring. Så alt tyder på, at der i fremtiden vil komme flere kvinder på arbejdsmarkedet, der målrettet går efter et lederjob.

Derfor vil jeg gerne opfordre direktører og topchefer til at bryde med vanen, næste gang en lederstilling skal have navn på: Kig jer omkring; udvid horisonten. Kvinderne er der, og de er dygtige og klar til at påtage sig ansvaret.