Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Lederes stress rammer bredt

08. april 2015

Stress er et stigende problem –ingen tvivl om det. Og nu kan vi se sort på hvidt, at stress også rammer ledere på arbejdsmarkedet i stigende grad.

Debatindlæg af afdelingsformand for Lederne Sønderjylland Peter Martensen i JydskeVestkysten den 8. april. 

Ifølge en ny undersøgelse lavet af Lederne og analyseinstituttet YouGov, føler 17 procent af de sydjyske ledere sig stressede. 

På spørgsmålet "Hvor ofte har du følt dig stresset i de seneste to uger?" har 17 procent nemlig svaret enten ”ofte” eller "hele tiden". Det er ikke værre for en leder at blive ramt af stress – de personlige omkostninger er store, uanset hvilken stilling man har. Men jeg bliver bekymret, fordi konsekvenserne er mere vidtrækkende, når det er et menneske i en lederstilling, der rammes af stress. Når lederen er stresset, påvirker det også medarbejderne og virksomhedens resultater. Det går altså både udover lederens helbred, arbejdsmiljøet og virksomhedens bundlinje. 

Jeg håber, at undersøgelser som denne kan være med til at få os til at tale med hinanden på arbejdspladserne om stress. Stress skal fanges tidligt, hvis sygemeldinger og længerevarende eftervirkninger skal undgås,så virksomhederne har et stort ansvar for at sætte forebyggelse på dagsordenen. Og samtidig skal vi som ledere være bevidste om vores ansvar og sige fra i tide,når faresignalerne viser sig.