Mit Lederne

Nyheder

Pressemeddelelse: Lederne i Nord- og Østsjælland har hentet gode lønstigninger

18. december 2018

De privatansatte ledere i Nord- og Østsjælland har fået en gennemsnitlig lønstigning på 3,1 procent i det forløbne år, viser Ledernes nye lønstatistik. Det er højere end stigningen på landsplan og giver en pæn stigning i reallønnen.

- Det er positivt, at lederne har fået pæne lønstigninger og dermed får en rimelig belønning for, at virksomhederne i vores område generelt klarer sig godt i øjeblikket. Og det er selvfølgelig også glædeligt, at det kun er i hovedstaden, at lederne tjener bedre end lederne i Nord- og Østsjælland.

Sådan siger Jan Carlsen, lokalafdelingsformand for Lederne Østsjælland, som udtaler sig på baggrund af en ny landsdækkende lønstatistik indsamlet af YouGov for Lederne. Den viser, at lederne i Nord- og Østsjælland har fået en lønstigning på 3,1 procent fra september 2017 til september 2018.

Det er lidt højere end den gennemsnitlige stigning på landsplan, som var på 2,9 procent i perioden. Til sammenligning steg gennemsnitslønnen for alle lønmodtagere i den private sektor med 2,3 procent i perioden, og forbrugerpriserne steg kun med 0,6 procent.

Lederne i Nord- og Østsjælland har altså fået en ganske pæn reallønsfremgang, og de er samtidig stadig de næsthøjest lønnede ledere i landet med en gennemsnitlig månedsløn på 58.686 kroner i september 2018 mod 57.920 i gennemsnit for lederne på landsplan.

- Nord- og Østsjælland er et dynamisk område tæt på hovedstaden, og vi har mange store virksomheder inden for blandt andet medicinalindustrien og det teknologiske område. Og det er heldigvis virksomheder, som er parate til at betale fornuftigt for at få de dygtige ledere, siger Jan Carlsen.

Kontaktoplysninger

Jan Carlsen
Afdelingsformand
Lederne Østsjælland
Tlf. 3070 0701
E-mail jan.carlsen@lederne.dk 

Søren Kudahl
Pressechef
Lederne
Tlf. 2338 4211
E-mail sku@lederne.dk