Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Træd varsomt med ansattes livsstil

17. juni 2015

Som leder vil man gerne tage ansvar. Det ligger i jobbets DNA. Derfor overrasker det mig ikke, at halvdelen af de østsjællandske ledere mener, at en del af deres opgave er at tale med medarbejderen, hvis en medarbejder har en usund livsstil.

Debatindlæg af afdelingsformand Jan Carlsen i Dagbladet Køge, Ringsted, Roskilde og Nordvestnyt Kalundborg, Holbæk/Odsherred den 17. juni.

Det er et område, hvor man som leder skal træde varsomt, for medarbejdernes livsstil er som udgangspunkt deres egen sag. Derfor skal man kun blande sig, hvis det har betydning for arbejdsindsatsten. Fra medarbejdernes synsvinkel er det kun hver femte, der mener, at lederen skal blande sig i medarbejderes livsstil.

Tallene stammer fra en ny undersøgelse, Lederne har lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Indsatsen på jobbet
Jeg har selv den holdning, at skillelinjen går ved, om det påvirker indsatsen på arbejdet. Hvis medarbejderen har svært ved at udføre sit arbejde tilfredsstillende, så har chefen noget at skulle have sagt. Jeg hverken kan eller vil blande mig i, hvad medarbejdere foretager sig i fritiden - men hvis det hæmmer deres indsats på arbejdspladsen, så er det mit ansvar at tage en snak. Først og fremmest for arbejdspladsens skyld – men også for medarbejderens egen skyld.

Det er ikke let
Det er ikke let at tale med en medarbejder om, at vedkommende ikke kan klare sit arbejde pga. dårlig fysisk form. Det er nok mere oplagt at påpege, at byture om torsdagen betyder en uoplagt og utilfredsstillende arbejdsindsats om fredagen. Men jeg vil til enhver tid hellere tage konflikten og den svære samtale, end jeg vil lade stå til og risikere, at det ender med, at medarbejderen enten bliver sygemeldt eller må forlade arbejdspladsen.

Faktisk er det ikke sjældent, man som leder skal tage fat i folk og tale om deres indsats - og nogle gange bunder det i usund livsstil. I takt med at de danske arbejdspladser i højere grad giver medarbejderne mulighed for at benytte sig af sundhedsordninger med behandlingstilbud, sund mad, frugt, motionstilbud og regler om rygning og alkohol, tror jeg, vi i fremtiden vil se færre tilfælde, hvor det er nødvendigt for ledere at gribe ind over for enkelte medarbejdere.