Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Tag hånd om livsbalancen

16. november 2016

Hvis man gerne vil være en god leder, er det en god idé at have overskud og ro i familielivet.

Debatindlæg i Sjællandske d. 16. november af Jan Carlsen, Formand for Lederne Østsjælland. 

Med andre ord: Ledere skal have en god livsbalance, hvis de gerne vil være gode ledere. Problemet er, at fire ud af ti lokale ledere kæmper med livsbalancen hver eneste uge.

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 40 procent af de nord- og østsjællandske ledere har problemer mindst en gang om ugen med at få arbejds- og privatliv til at hænge sammen.

Jeg synes i forvejen, at 40 procent er meget højt, og når landsgennemsnittet er på 33 procent, begynder mine alarmklokker at ringe. Man kan i mange tilfælde sætte lighedstegn mellem en leder i balance og en god leder. Derfor er det meget bekymrende, at de sjællandske ledere har så svært ved at få arbejds- og privatliv til at hænge sammen. Det er problematisk for virksomhederne, men så sandelig også for lederne selv, fordi de risikerer at forsømme deres familie.

Jeg mener, at de sjællandske ledere skal tage bedre hånd om deres livsbalance. Det er den enkelte leders ansvar at uddelegere, når det kniber med tiden, eller at gå til ledelsen i virksomheden, så der kan findes en løsning.

Virksomhederne bør være lydhøre overfor deres ledere, da de vil få gladere og bedre ledere, hvis de lytter til ledernes bekymringer.