Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Ledere søger udfordringer

21. september 2015

En undersøgelse lavet af Lederne og analyseinstituttet YouGov viser, at seks ud af 10 østsjællandske ledere enten er aktivt jobsøgende eller går med seriøse overvejelser om at finde et nyt job.

Debatindlæg i Dagbladet d. 21. september 2015 af Jan Carlsen, Formand for Lederne Østsjælland.

Jeg hørte et radioprogram forleden, hvor en kendt dansk chefredaktør fortalte, at han hvert tredje år kigger sig selv dybt i øjnene og spørger, om det er på tide at finde et nyt job.

Det slog mig, at det er et godt eksempel til efterfølgelse. Noget tyder på, at chefredaktøren ikke er den eneste, der holder den slags karrieresamtaler med sig selv. En undersøgelse lavet af Lederne og analyseinstituttet YouGov viser nemlig, at seks ud af 10 østsjællandske ledere enten er aktivt jobsøgende eller går med seriøse overvejelser om at finde et nyt job.

Seks ud af 10 lyder umiddelbart af meget. Men efter nogle år præget af krise, bekymringer og usikkerhed tror jeg, det er helt naturligt, at der kommer en modreaktion nu, hvor det hele så småt ser lysere ud. Der er ingen tvivl om, at jeg synes, det er en god ide at søge videre, når man ikke længere føler sig udfordret. Og jeg er også overbevist om, at de virksomheder, der får nye ansigter på lederposterne, får gavn af nye impulser og tilgange til at løse virksomhedens udfordringer.

Netop lysten til nye udfordringer er den helt store årsag til, at lederne i undersøgelsen kigger efter andre græsgange. Og det er her, at virksomheder, der gerne vil beholde deres dygtige ledere og øvrige medarbejdere, skal spidse ører. For når så mange ledere giver udtryk for, at de må videre i karrieren, hvis de vil udfordres og have plads til at udvikle sig, kunne der måske være ræson i at se på, om man som virksomhed er god nok til at udnytte medarbejdernes kompetencer. Hvis ikke, ender karrieresamtalen i spejlet sandsynligvis med, at det er på tide at skifte job.