Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: De skal op på dupperne

15. september 2016

De østsjællandske virksomheder skal stramme sig an, når det gælder om at fastholde deres ledere. Jeg glæder mig meget over, at vi ser en tendens til overvægt af kvinder på de højere uddannelser. For vi har brug for de kvindelige ledere i denne mandeverden, om man vil.

Debatindlæg i Dagbladet d. 15. september af Jan Carlsen, Formand for Lederne Østsjælland. 

Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne har 58 procent af lederne i Nord og Østsjælland enten overvejelser eller konkrete planer om et jobskifte. Det er kun de københavnske ledere, der med 62 procent overgår de nord- og østsjællandske ledere i villighed til at skifte job.

Jeg synes generelt, at jobskifter med jævne mellemrum er gavnligt for både virksomheder og ledere, men jeg mener samtidig, at 58 procent er i overkanten af, hvad der er sundt for erhvervslivet.

Den dynamik, som erhvervslivet omkring København oplever, er en del af forklaringen, men finanskrisen spøger stadigvæk. Under finanskrisen har mange ledere undladt at skifte job, og mange har været stresset, fordi der blev skåret ind til benet i virksomhederne. Det betyder, at mange ledere ikke har udviklet sig tilstrækkeligt og måske er blevet trætte af deres nuværende job. Finanskrisen har dermed skabt et vakuum, som er ved at blive udlignet i disse år.I den forstand er det naturligt, at lederne ser sig om efter nye job.Virksomhederne får dog det samme problem på den lange bane. Der kommer mange små årgange ind på arbejdsmarkedet, mens de store årgange går på pension. Dermed bliver der skærpet konkurrence om de kloge hoveder. Virksomhederne må indse, at de bliver nødt til at komme op på dupperne og gøre deres lederjob mere interessante end konkurrentens.

Jeg vil opfordre til, at virksomhederne evaluerer indholdet og sammensætningen af ansvarsområderne, så man kan få flere tilfredse ledere. En sådan evaluering vil i mange tilfælde også give potentiale tilvækst.