Mit Lederne

Nyheder

Debatindlæg: Østjyske ledere bliver headhuntet

24. april 2018

Headhunting kan være godt. Men når ansættelseskontrakten er underskrevet, bør virksomheden overveje næste skridt: Hvordan holder man på den nye leder?

Debatindlæg af Rasmus Mortensen, afdelingsformand for Lederne Østjylland, i JP Århus d. 24. april 2018

Det er en gammelkendt sandhed, at langt fra alle ledige stillinger bliver slået op. I stedet søger HR-afdelingerne på Linkedin, i kandidatdatabasen og rundt om i netværket efter den næste ansatte.

Derfor overrasker det mig heller ikke, at en ny undersøgelse fra Lederne viser, at 45 procent af de østjyske ledere bliver headhuntet fra andre stillinger. Jeg tror, at dette høje procenttal skyldes flere forskellige årsager. For det første forstørrer man kandidatfeltet ved at headhunte.

Her kan man nemlig vælge mellem både de ledige ledere og dem i arbejde – også de meget kvalificerede, som ikke er aktivt søgende.

For det andet får man bedre mulighed for at rekruttere ledere, som allerede har et kendskab til organisationen, så man står med en kandidat, der forstår organisationens identitet og kan understøtte dens værdier.

 
For det tredje kan man se visse personlighedsmæssige forskelle mellem ledere i arbejde og arbejdsløse ledere.

Ledere i arbejde fokuserer typisk mere på at eksekvere, skabe resultater, idégenerere og få indflydelse, hvor arbejdsløse ledere – meget generelt sagt – også har disse egenskaber, men har sværere ved at slippe detaljerne, hvilket ofte er uhensigtsmæssigt, når man som leder skal uddelegere opgaver. Men det vigtigste spørgsmål, når man ser på resultatet af Ledernes undersøgelse, er måske i virkeligheden ikke, hvorfor så mange ledere bliver headhuntet, men hvad man som virksomhed kan gøre for at holde på de dygtige ledere, man har siddende.

Så kære østjyske leder, hvis du har headhuntet eller overvejer at headhunte en leder, hvad gør du så selv for at fastholde vedkommende, når ansættelseskontrakten er underskrevet?