Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Flere østjyske virksomheder skal med på forsikringsvognen

06. marts 2017

75 procent af de østjyske virksomheder tilbyder, ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, syge- og sundhedsforsikringer til deres medarbejdere

Debatindlæg af Rasmus Mortensen, afdelingsformand for Lederne Østjylland, i Aarhus Stiftstidende mandag d. 6. marts 2017.

Det lyder umiddelbart af mange. Men kan det virkelig passe, at en fjerdedel af de østjyske virksomheder ikke sikrer dem selv og deres medarbejdere ved sygdom?

Måske ved virksomhederne ikke, hvorfor det er vigtigt med syge- og sundhedsforsikringer, så her kommer en venlig påmindelse: Alle kan rammes af uforudset sygdom. Og det kan blive dyrt for både den ramte og for virksomheden. Forsikringer giver tryghed til medarbejderne, men det giver også virksomhedsejere og ledelsen mulighed for i langt højere grad at fastholde medarbejdere, der rammes af sygdom.

I øjeblikket har jeg selv en medarbejder, som er langtidssygemeldt. Her har vores syge- og sundhedsforsikring spillet en væsentlig rolle, både for medarbejderen personligt og i den ledelsesmæssige beslutning om fastholdelse.

Hvis det er økonomien, der afholder virksomheder fra at tegne en forsikring, skal de måske tænke sig om en ekstra gang. Pengene er hurtigt tjent hjem igen, ikke mindst fordi forsikringerne kan være med til at nedbringe sygefraværet generelt, da de giver adgang til hurtig behandling – både ved alvorlig sygdom og småskavanker.

Med udsigten til et mere omskifteligt arbejdsmarked bliver en af nøglerne til succesfastholdelse af medarbejdere og viden. Ikke mindst derfor bør der lyde et opråb til de sidste 25 procent om at sørge for syge- og sundhedsforsikringer til medarbejderne i det østjyske. Det er uden tvivl prisen værd og kan sikre organisationen i fremtiden